Kafamıza Yerleştirdiklerimiz…

Değerli Okuyucularım,

Eğitim çok önemli ve altı hep doldurulması gereken bir boşluk…

İçi boşaltılmış ve ezberci eğitim yerine hayat boyu öğrenmeye, denemeye, yetkinliklerimizi geliştirmeye ve öğrendiklerimizi de öğretmeye ihtiyacımız var. Öğrendiklerimizle, teorik-pratik arası pekiştirmelerimizle eğitimi hayatımızda hep tutmaya mecburuz ama mecburiyetten kastımız aslında isteyerek olmalıdır.

Güncel bilgileri edinebilmeli ve paylaşabilmeliyiz. Eğitimin en kolay ulaşılabildiği bilgi çağındayız. Bunun artıları da var eksileri de.

Dijital İK konferansında Nilsen Altıntaş’ın da değindiği konsantrasyon zayıflığımızın doğru olduğunu düşünüyorum. Bunun sebepleri arasında daha çok bilgiye sahip olma, daha fazla ilgi alanı ve bilgiye maruz kalma, hatta izlediğimiz reklamların bile yoğunluğu var.

Kafamıza Yerleştir(ebil)diklerimiz..

Örneğin, internette yayınlanan bir yazıyı bile okurken ya da bir videoyu izlerken görselliğiyle dikkatimizi çeken/dağıtan birkaç reklama birkaç dakika zamanımızı ayırıp konsantrasyonumuzu böldüğümüz zamanlar oluyor/olabiliyor.

Kendini yetiştirebilmek eğitim sürecinde kişiye düşen en önemli meziyet. Sadece okulla sınırlı olmadığını ve hayat boyu önemli olduğunun bilincindeyiz. Çok fazla bilgiye maruz kaldığımız, hayatımızı teknolojinin ve bilişiminde gerektirdiği kolaylık la yürütebildiğimiz bu yüzyılda bilgi elimizin altında altın değerinde bir kaynak.

02-neler-var-neler

”Bizi güçlü yapan yediklerimiz değil, hazmettiklerimizdir. Bizi zengin yapan kazandıklarımız değil, muhafaza ettiklerimizdir. Bizi bilgili yapan okuduklarımız değil, kafamıza yerleştirdiklerimizdir.” Francis Bacon’un bu sözü de tam bu noktada birleştirici etkide.

Öğrenen ve öğrenen örgüt devamlılığını sağlamak için Türkiye’deki şirketlerde de eğitime verilen önemin kurulan akademilerle pekiştirildiğini görüyoruz. Takip edip gördüğüm;  TAV Akademi, THY Akademi, İnci Holding, Arkas Akademi gibi birkaç örneği paylaşmak istedim.

Önemli olan süreklilik ve doğru bilgiye ulaşabilme isteğimiz. Girişimcilik, fikir üretme kampları, çeşitli bilgi yarışmaları, bilgiyi alıp sürdürebilmemiz içinde oldukça önemli üretimlerdir.

Bir Cevap Yazın