Genç Profesyoneller Anlatıyor: Nilüfer Koçyiğit

4B Akademi Genç Profesyoneller sayfamızda heyecanla adım atılmış bir yıldır devam eden yolculuğumuzda oldukça samimi olduğunu düşündüğüm bir röportajım yayınlandı.

Hem neşeli, hem adımlarımızın üzerinde kararlılıkla yürüyen bizler için oldukça önemli olan bu projede heyecanla çalıştığımız her adım oldukça kıymetli.

Keyifli okumalar dilerim. 🙂

Sevgili Nilüfer, seni tanıyalım.

1985 Şişli-İstanbul doğumluyum. Seyahat etmekten, dostlarımla ve arkadaşlarımla nükteli sohbetler etmekten, anılarımı, okuduklarımı ve sohbetlerimi hem aklımın bir köşesine hem de kendim için oluşturduğum defterlerime yazmaktan hoşlanıyorum. Takı tasarlamaktan ve el becerisiyle yapabileceğim ve üretebileceğim tasarımlarla ilgileniyorum. Tiyatro oyunu izlemekte her zaman yapmaktan hoşlandığım hayat temellerimden biridir.

Ne eğitimi aldın?

Anadolu meslek lisesi eğitimimden sonra Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı bölümünü İstanbul Aydın Üniversitesi’nde burslu tamamladım. Anadolu Üniversitesi işletme bölümünde lisans eğitimimi aldıktan sonra da 2013 yılında da İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nde İnsan Kaynakları Yönetimi bölümü yüksek lisansımı bitirdim.

Yeniden bir seçeneğin olsaydı ne yapmak isterdin?

Veteriner ya da psikolog olmayı tercih ederdim ama hangi mesleği yaparsanız yapın içinde biraz sevgi, iyi niyet ve umut varsa hayata dair paylaşımlarda büyüyor ve belli bir zaman sonra istediğiniz işe emin adımlarla ilerlediğinizi görüyorsunuz Hep hayallerimden birinde tüm dünyada çalışabilen, geri dönüşüm ürünlerini ayırıp dönüştürebilen bir makina icat etmek var. Bir gün gerçekleştirebilirim. Kimbilir

İş hayatıyla ilgili etkilendiğin bir kitap, film, yayın var mı? Seni nesi etkiledi?

Hayatının son dakikaları için bile olsa ne ile ve ne için mücadele edersin sorusunu sorduran ve inatçı bir hırs mı seni sen yapan düşüncesini barındıran “Whiplash” filmi ve istediğin için nelerle ne kadar mücadeleci olabileceğini düşündüren “Şeytan Marka Giyer” filmi etkilendiğim filmlerdendir.

‘İş Hayatımdan Kesitler ve Gençlere Tavsiyeler’ adlı kitabıyla takip ettiğim Üzeyir Garih iş hayatı ve girişimcilik üzerine örneklemeler ve hataların pozitife dönüştürücü gücünü deneyimlemeleriyle sunuyor. Sanattan tarihe birçok konuda farklı kişilerin biyografisini sunan Hıfzı Topuz’ın eserleri farklı kişi ve kültürleri, tarihi bilgilerin gelişimini yakından tanımak için ve her konuda biraz bilgi sahibi olabilmek için akıcı roman dizisi tercih ettiğim eserlerdir.

Bir rol modelin var mı?

Mesleki olarak takdir ettiğim, günün birinde onlar gibi güzel işlere imza atmak istediğim kişileri takip edip başarılarını ve çabalarını örnek alıyorum. Rol model alıyorum diyemem ama takip ediyorum ve sıfırdan gelen ve başarıyla giden girişimciliklerini takip ediyorum, fırsat buldukça tanışıp kendilerinden de bilgi alıyorum.

Gelişimine katkı sağlayabilecek neler yapıyorsun?

Okuyorum, ayırt etmeksizin tüm yayınlardan bilgi edinmeye çalışıyorum. Yeni kültürler keşfetmeyi ve seyahatler planlamayı seviyorum. Sergilere giderim ve genellikle kültürel bilgi edinebileceğim yayınları okuyorum. Mesleğimle ilgili yenilikleri takip edebilmek için birkaç dergi aboneliğim de var.

GPK ‘da neler yapıyorsun?

Genç Profesyoneller’de İş ve İlişki geliştirme ekibi üyesiyim ve sosyal sorumluluk projelerinde çalışıyoruz. Projeler tasarlıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. İki okul için kitap toplama kampanyası yaptık. Şu anda yürüttüğümüz Genç Mentorluk Projesinde KariyerİST işbirliği ile üniversite öğrencilerine mentorluk sürecinde gönüllü çalışanlardan biriyim. Keyifle üretiyoruz ve büyüyoruz. Genç Profesyoneller Yuvarlak Masa buluşmalarında blog yazarlığı ile ilgili sunum yaptım. Yuvarlak masa sohbetlerimiz gerçekten çok keyifli. Hem öğreniyoruz hem de birbirimize deneyimlerimizi aktarıyoruz.

GPK sana nasıl katkı sağlıyor?

Genç Profesyoneller her şeyden önce paylaşım ve emek platformu. Ekip çalışması, işbirliği, fikir üretimi, farklı kişilerle ve mentorlarla bir araya gelip farklı konularda bilgi edinme, sosyal sorumluluk projelerinde yer alma, proje geliştirme gibi birçok konuda hem fikir ürettik hem de paylaşıp ilerlettik. Genç bir profesyonel olarakta profesyonelliğe başarılı adımlar attığımıza inanıyorum.

Senin için profesyonellik ne demek?

Benim için profesyonellik akıl, vicdan ve gönülle işini iyi yapmak, işini çok sevmek, bilgini bilimle doğru orantılı kullanmak, empati kurarak yapmak istediğin birçok şeyi temsil edebilme yeteneğine sahip olabilmektir.

Başarıyı nasıl tanımlıyorsun?

Başarı kişinin kendini tamamlaması, benliğini çok iyi tanımasıdır. Dünyada aslında sadece kendiyle olan yarışında hırsına, inadına yenilmemesidir. Yaptığı iş ne olursa olsun dürüstçe ve en iyi şekilde işini temsil edebilmesidir.

Kaynak: 4B Genç Profesyoneller – Nilüfer Koçyiğit 

Bir Cevap Yazın