Söyleşi: Oğulcan Yorulmaz – Misface

Oğulcan Yorulmaz ile Misface Mentorluk Girişimini Konuştuk 🙂

Benimde ‘Gönüllü Mentor’ olarak yer aldığım yeni bir oluşum var. Nasıl bir proje, neler yapıyorlar, öncelikle bu harika girişimi ben tanıdım, araştırdım ve hep beraber tanıyalım istedim.

Merhaba Oğulcan, öncelikle seni tanıyabilir miyiz? 

Ben Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü öğrencisiyim ve bölümümün gerek özel sektör tarafından, gerekse öğrenciler arasında pek bilinmediğini fark ettim. O zamanlar farklı bir startup’ımızda vardı. Bu sayede benimle iletişime geçen öğrenci sayısı çoktu, onlarla bilgi ve deneyimlerimi paylaşıyordum. Edindiğim tüm bu çevreyi ekibime dahil ettim. Onların da desteği üzerine Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünün Türkiye çapında hem öğrenciler tarafından hem de özel sektör tarafından tanınmasını sağlamak amacıyla yola çıktık.

Misface Projesi nasıl doğdu? Ne kadar zamandır faaliyettesiniz? 

Misface, 2014 yılının Aralık ayında kurulan bir ekip. İlerleyen dönemlerde ekip arkadaşımla beraber Dijital Pazarlama alanına yoğunlaşmıştık ve “Biz neden kendi şirketimizi kurmuyoruz ki ?” dedik.  Ardından Dijital Ajans olma yolunda ilerlemeye başladık. Bu noktada yaptığımız PR çalışmaları çok etkili oldu ve çeşitli şirket sahipleri bizimle iletişime geçmeye başladılar, üstelik bu kişilerle beraber işler de yaptık. Bir süre bu şekilde ilerledikten sonra motivasyonumuzu kaybettik ve Girişimcilik’te bilinmesi gereken kavramlarından birisi olan “Ölüm Vadisi”ni çok net bir şekilde yaşadık ve platformu gerçekten ölüme terk etmiştik. Bu süre zarfında yine birçok öğrenciyle etkileşim halindeydim.

Bilgi ve deneyimlerimi aktarıyordum. Bir çıkış noktası ararken Üniversite hayatım boyunca edindiğim network aklıma geldi. Zaten kendi üniversitemde çeşitli etkinlikler düzenliyor, kendi networkumu üniversiteme davet ediyor ve kendi arkadaşlarımın da sektör liderlerinin bilgi ve deneyimlerinden faydalanmasını sağlıyordum.

Misface Girişimi ‘Sosyal Sorumluluk Projesi’ mi? 

Misface’i 2016’nın Ağustos ayında pivot etmeye karar verdim. Kendi networkumden oluşan ve samimi ilişkiler içerisinde bulunduğum kişileri mentor olarak eklemeye karar verdim. Onlarda bu işi seve seve yapabileceklerini belirttiler. Fakat bir sorunum vardı.

Platform ücretli mi olacaktı yoksa tamamen ücretsiz mi ? İlk olarak platformu makul bir ücretle öğrencilere sunmaya karar vermiştim çünkü ilk aşamada bir gelir modelinin şart olduğunu düşünüyordum. Yanlış yaptığımın farkına vardığımda ise platformu tamamen ücretsiz hale çevirdim.

Türkiye’deki girişimlerde genel olarak gördüğüm, işe tamamen para odaklı bakılması. Bu yüzden pek gelişim sağlayamıyoruz.

Öncelikli amacınız nedir?

İlk olarak insanlara bir değer sunarak daha sonrasında gelir modeli oluşturmamız gerektiğini düşünüyorum. Benim de istediğim bu. Platform kurulalı yaklaşık 1,5 ay olmasına karşın bu zamana kadar karşılaşmadığım yorumlarla karşılaştım ve yaptığım işin ne kadar doğru olduğunu anladım. Yaptığımız işin onlarca kişiye ulaşması, öğrencilerden ve sektördeki profesyonellerden aldığım tebrik mesajları beni oldukça motive ediyor ve büyük bir heyecanla çalışmamı sağlıyor.

İlerleyen dönemlerde ‘Misface’de nasıl gelişmeler olacak? 

Şu an Türkiye genelinde 28 üniversiteden 81 öğrenciye destek oluyoruz ve platformumuzda 25 mentor bulunuyor. En kısa sürede bu sayıları olabildiğince arttırmak istiyoruz. Bunun yanında üniversite kollarımızı genişletmek üzere Marka Elçiliği oluşturduk ve mentorlerimizle beraber üniversitelerde de aktif şekilde yer almak istiyoruz. Marka Elçiliği başvurularımız hala devam ediyor. Bunun dışında mobil uygulamamız için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Mobil uygulamamızla beraber öğrencilere ve mentorlere daha spesifik özellikler sunmayı planlıyoruz.

Birkaç ay içerisinde Google Play’de yerimizi alacağız.

Misface’e Marka Elçiliği ve Mentorluk başvuruları nasıl ilerliyor? 

Marka Elçiliği başvurusu için bu link ve platforma mentor olarak katılmak içinde bu link üzerinden başvuruları bekliyoruz.

Değerli söyleşin için teşekkür ederim. Projelerinde ve girişimlerinde başarılarının devamını dilerim 🙂 

Bir Cevap Yazın